Opnieuw jihadverdachte aangehouden in Den Haag

De politie heeft vanochtend vroeg een 21-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van deelname aan trainingen voor terrorisme. Dat heeft de Haagse politie vanmiddag gemeld. De Hagenaar wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De verdachte zit in volledige beperkingen, meldt de politie, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

In het onderzoek naar jihadgangers werden eind vorige maand drie verdachten, allen uit Den Haag, opgepakt in Duitsland. Het gaat om een 24-jarige man, de 32-jarige Azeddine C. en zijn 24-jarige vrouw. De vrouw is inmmiddels vrijgelaten, maar wordt nog wel verdacht. De twee mannen zitten nog vast voor ronselen voor de jihad.

In Nederland ook jihadverdachten gearresteerd

Ook in Nederland werden eind vorige maand jihadverdachten opgepakt. Het ging om twee vaders uit Huizen die volgens justitie met hun gezin naar Syrië wilden afreizen, maar de rechtbank zag niet genoeg bewijs om hen langer vast te houden. Enkele dagen later bleek dat een gezin uit Amersfoort was afgereisd naar Syrië.