Onderzoeksraad gaat ongeval met monstertruck nader onderzoeken

De monstertruck in Haaksbergen voor het ongeluk. Foto ANP

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) stelt een volledig onderzoek in naar het fatale ongeval met een monstertruck in Haaksbergen. Dat meldt de OVV vanmiddag op basis van een verkennend onderzoek dat de organisatie de afgelopen dagen uitvoerde.

Volgens de OVV is een demonstratie met een monstertruck een ‘risicovolle activiteit’, waarbij het van belang is dat een goede risicoafweging plaatsvindt. “De raad wil weten hoe de risico’s van het evenement door de betrokken partijen zijn gewogen en op basis waarvan de maatregelen zijn genomen om de risico’s te beheersen”, aldus de OVV.

De raad heeft meegewogen dat dit soort activiteiten ook in andere gemeenten regelmatig plaatsvinden. Zondag vielen bij een evenement met een monstertruck drie doden. Dertien mensen liggen nog in het ziekenhuis. Ook politie en justitie onderzoeken de zaak. (Novum)