Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Nog dertien gewonden monstertruckshow in ziekenhuis

Belangstellenden staan bij de bloemen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het ongeluk met een monstertruck.
Belangstellenden staan bij de bloemen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het ongeluk met een monstertruck. ANP / Vincent Jannink

Van de 31 mensen die zondag gewond raakten bij de monstertruckshow in Haaksbergen liggen er nog dertien in een ziekenhuis. Dat heeft de gemeente Haaksbergen bekendgemaakt. Het gaat om zeven mannen en zes vrouwen. Onder hen zijn twee kinderen.

De slachtoffers liggen verspreid over vier ziekenhuizen in de omgeving van Haaksbergen. Over de toestand van de slachtoffers zei een woordvoerder eerder op de dag geen mededelingen te kunnen doen. Haaksbergen heeft verder ook de identiteit van de drie doden officieel bevestigd. Het gaat om een 50-jarige man, een 73-jarige vrouw en een 5-jarige jongen.

De betrokken hulpverleners, slachtoffers en getuigen van het ongeval kunnen een bezoekje verwachten van de burgemeester en wethouders.
De gemeente heeft inmiddels een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de vergunningverlening voor de monstertruckshow. De show werd gehouden op een relatief klein plein, waar de toeschouwers dicht op het parcours stonden. De bestuurder van de monstertruck zit nog vast. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) stelt een volledig onderzoek in.

De gemeenteraad van Haaksbergen spreekt later over de kwestie. Volgens een gemeentewoordvoerder is nog niet duidelijk wanneer dat gebeurt. Vanwege de enorme impact organiseerde de gemeente maandagavond al wel een informatiebijeenkomst voor betrokkenen. Er kwamen ruim tweehonderd mensen op af. (Novum)