Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Vluchtelingen

Recordaantal doden Middellandse Zee

Foto AFP

Een recordaantal van meer dan drieduizend migranten is dit jaar om het leven gekomen tijdens de overtocht over de Middellandse Zee van Noord-Afrika naar Europa. Het aantal is ruim twee keer zo hoog als in 2011, het jaar waarin tot nu toe de meeste doden vielen, zo berichtte de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) gisteren. De reis over de Middellandse Zee is de meest dodelijke reis voor illegale migranten. Sinds begin dit jaar registreerde de IOM al de dood van 4.077 illegale migranten tijdens hun reis, driekwart daarvan (3.072) stierf tijdens de overtocht op de Middellandse Zee. Sinds 2000 vonden al meer dan 22.000 migranten de dood in de Middellandse Zee.