‘Het was niet goed, maar wel een verfrissing’

De RTL-coryfee had een bumpy start bij de zender: „Ik gold als beschadigd talent – ik was 19!”

Carlo Boszhard (1969) maakt sinds 1991 tv-programma’s voor RTL. Hij werkt samen met Irene Moors, vroeger bij het kinderprogramma Telekids, nu onder andere bij De TV kantine.

„Ik ben begonnen bij de AVRO, maar ik zat daar verkeerd. De AVRO wilde zich juist toen onderscheiden van RTL met kwaliteitsamusement. Maar hun tijd was geweest. RTL was voor mij zoveel bruisender.

„RTL nam toen bijna alles af van Joop van den Ende. Dat was duur. Dus wilden ze laten zien dat ze zelf ook konden produceren, maar dan veel goedkoper. Ik maakte De gek van de weekshow. We namen op in Hilversum Kerkelanden, een kleine studio. Ik moest snel praten, want dezelfde cameramannen moesten ook nog het nieuws doen. Soms was de batterij van mijn zender op, maar durfde niemand iets te zeggen. Ging ik door zonder geluid. Het was allemaal niet goed, het werd een flop, maar het was wel verfrissend.

„Daarna ging ik Hitbingo doen. Ook dat werd een pijnlijke afgang. Omdat ik inmiddels gold als ‘beschadigd talent’– ik was dus negentien, hè – werd er een meisje naast gezet. Dat was Irene Moors. Na de laatste uitzending kregen we allebei een bos bloemen. Bij Irene zat een kaartje: ‘En nu door naar Telekids!’ Op mijn kaartje stond alleen maar: ‘Bedankt!’

„Ik hoorde ze al praten: ‘Wat moeten we met die jongen?’ ‘Nou ja, we hebben nog een jaarcontract.’ Irene zei: ‘Laat hem nou ook Telekids doen.’

Wij bleken een gouden combinatie. We hebben het zeven jaar gedaan, een groot succes. We bedachten Pittige tijden (een parodie op GTST), de Flippo-race, het taartengevecht, we hadden de Backstreet Boys, de jongens tegen de meiden; allemaal dingen waar de publieke omroep zich te chic voor voelde. Wij gingen midden in de doelgroep zitten. Wat houdt kinderen bezig, wat gebeurt er op straat? En dat gevoel hebben we altijd vastgehouden.”

    • Wilfred Takken