Dit drijvende pretpark ligt de komende twee weken in Rotterdam

epa01915544 The Oasis of the Seas, the world's largest cruise ship which is owned and operated by Royal Caribbean International, leaves the shipyard on its mayden voyage in Turku, Finland, 30 October 2009. Royal Caribbean took delivery of the ship October 28 and it is now enroute to its home port of Ft Lauderdale, Florida. EPA/Jonny Holmén
epa01915544 The Oasis of the Seas, the world's largest cruise ship which is owned and operated by Royal Caribbean International, leaves the shipyard on its mayden voyage in Turku, Finland, 30 October 2009. Royal Caribbean took delivery of the ship October 28 and it is now enroute to its home port of Ft Lauderdale, Florida. EPA/Jonny Holmén Foto ANP

Het grootste cruiseschip ter wereld ligt de komende twee weken in Rotterdam. Vannacht is The Oasis of the Seas aangemeerd aan de Wilhelminakade, waar 6.100 mensen van boord gaan. Om 10.00 uur vanochtend vaart hij naar het Botlekgebied. Keppel Verolme geeft The Oasis of the Seas twee weken lang een onderhoudsbeurt, voordat het op 14 oktober vanaf de Wilhelminapier vertrekt naar Southampton in Engeland.

Op de scheepswerf krijgt het schip een nieuwe motor. Daarvoor snijdt Keppel Velrome een gat in de bodem, waar de motor doorheen kan en waarna er een nieuwe motor in kan. Tijdens de volgende reis zetten monteurs de nieuwe motor in elkaar, schrijft de Rotterdamse Havenkrant.

In deze slideshow vind je alle details over het schip - inclusief de foto’s van de aankomst in Rotterdam.

    • Anna Vossers