Champions League: Ajax op Cyprus niet voorbij Apoel

Kolbeinn Sigthorsson van Ajax met Joao Guilherme. Yiannis Kourtoglou

Ajax heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Champions League gelijkgespeeld. Op Cyprus kwamen de Amsterdammers tegen Apoel Nicosia niet verder dan 1-1, dezelfde score als in de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Lucas Andersen opende na 28 minuten de score, maar drie minuten later kreeg Apoel een strafschop die door Gustavo Manduca werd benut.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en na vier minuten kon Kolbeinn Sigthórsson al een goede kans op zijn conto bijschrijven. De IJslander werd van de rechterkant bediend door Davy Klaassen, maar schoot vervolgens naast. Tien minuten later vond Klaassen Sigthórsson bijna opnieuw, maar nu was de spits net niet op tijd om de bal richting doel te spelen.

In de 28e minuut kreeg Ajax eindelijk loon naar werken. Apoel-doelman Urko Pardo stopte een schot, maar Andersen was vanuit de tweede lijn attent en schoot raak. De voorsprong bleek echter geen lang leven beschoren. Ricardo van Rhijn nam bij een tegenaanval van de Cyprioten de bal op de borst aan, maar volgens de Servische leiding maakte de verdediger hands. Manduca verschalkte Jasper Cillessen vanaf de stip.

Pas na rust leek Ajax zich te herpakken, al kwam het eerst nog goed weg toen doelman Cillessen Cilian Sheridan neerhaalde buiten de zestien. De scheidsrechter oordeelde dat de Ier te ver naar de zijkant was gerend om nog in kansrijke positie te staan en gaf de Ajax-goalie slechts geel.

Beide ploegen speelden in de slotfase voor de zege. Ajax was daar in blessuretijd nog het dichtste bij, maar Thulani Serero schoot net naast.

De doelpunten


De andere wedstrijden van vandaag

CSKA Moskou - Bayern München: 0 - 1
FC BATE Borisov - Athletic Bilbao: 2 - 1
Manchester City - AS Roma: 1 - 1
Paris Saint-Germain - FC Barcelona: 3 - 2
FC Schalke 04 - NK Maribor: 1 - 1
FK Sjachtar Donetsk - FC Porto: 2 - 2
Sporting Portugal - Chelsea FC: 0 - 1

Wedstrijdverslag door persdienst Novum.

    • Mirjam Remie