Amateurtak van KNVB staat met 3,6 miljoen euro in het rood

De amateurtak van de KNVB heeft het afgelopen seizoen afgesloten met een negatief saldo van 3,6 miljoen euro. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag van de voetbalbond.

Volgens de KNVB zijn de rode cijfers veroorzaakt door een reorganisatie die 2,5 miljoen euro heeft gekost. Daarnaast is er een eenmalige kostenpost van zeven ton wegens het afstoten van het beachsoccer. De verwachting is dat door de reorganisatie de amateurtak over twee seizoenen weer zwarte cijfers zal schrijven.

Meer vrouwelijke leden

Bij de sectie betaald voetbal was er geen sprake van verlies. De tak schreef een winst van 1 miljoen euro. Daar zijn nog niet de baten van het WK in Brazilië bij meegenomen.

Het aantal leden van de KNVB is het afgelopen seizoen licht gedaald ten opzichte van het seizoen ’12-’13. Met een daling van 992 voetballers telt de voetbalbond nu 1.213.720 leden. Wel steeg het aantal vrouwelijke voetballers met 4,2 procent naar 137.525.

De KNVB schrijft verder in het jaarverslag dat er er minder gevallen van buitensporig fysiek en/of verbaal geweld op de velden zijn gemeld: van 414 in het seizoen ’12-’13 naar 363 in het vorige seizoen.

    • Philippus Zandstra