Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Film

Vierde zender SBS met series

SBS begint in januari met een nieuwe zender: SBS9. Dat zei directeur Remko van Westerloo vrijdag op Ibiza, waar de najaarspresentatie van de omroep plaatsvond – aansluitend aan de bruiloft van presentatrice Patty Brard. Naast SBS6, Net5 en Veronica is dit de vierde zender van de commerciële omroep. SBS9 gaat tv-series en films brengen; veelal Amerikaans drama, als Gossip Girl, The Vampire Diaries, Blue Bloods, die te weinig kijkers trekken voor de grotere SBS-zenders. Volgens Van Westerloo krijgt hij die films en series vaak mee in pakketverkoop, maar heeft hij er te weinig zendtijd voor. „We hebben gewoon allemaal series op de plank liggen. Die kun je afschrijven of je kunt er nog wat aan verdienen.” De nieuwe zender kost weinig extra, aldus Van Westerloo: „En met een half procent marktaandeel ben je al een interessante aanvullende zender. Dat kunstje hebben we eerder bij RTL8 geflikt.”