Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

George Clooney trouwt met Amal Alamuddin

De Amerikaanse filmster George Clooney (53) treedt vandaag in Venetië officieel in het huwelijk met de Brits-Libanese mensenrechtenadvocaat Amal Alamuddin (36). Zaterdag was er al een huwelijksceremonie in het luxe Aman Hotel aan het Canal Grande. Familie en vrienden, onder wie Matt Damon, Bill Murray en Cindy Crawford waren daarbij. Het huwelijk trok grote belangstelling van pers en toeristen: toen het paar zondag voor het eerst als pasgetrouwd stel een watertaxitochtje (links) maakte onder zware beveiliging (boven) werd het toegejuicht. Clooney gold lang als een van de meest begeerde vrijgezellen. Hij was van 1989 tot 1993 getrouwd met actrice Talia Balsam. Clooney ontmoette Alamuddin tijdens zijn werk als politiek activist. (AP)