Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Piloten Lufthansa opnieuw in verzet tegen later pensioen

Piloten van Lufthansa staken morgen opnieuw. Tussen 08.00 uur en 23.00 uur werken de piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij niet op het vliegveld van Frankfurt, de grootste luchthaven van Duitsland. De staking treft met name langeafstandsvluchten. De piloten, verenigd in vakbond Vereinigung Cockpit, verzetten zich tegen bezuinigingsplannen en willen niet dat Lufthansa de regeling voor vervroegd pensioen afschaft. De Lufthansa-directie wil de pensioenleeftijd van 55 jaar verhogen. Begin deze maand staakten de piloten ook al. Toen moesten honderden vluchten worden geschrapt. (Novum)