Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Lifestyle

Schijnbaar lief, maar duister

Niets mooier dan verdorven schoonheid. Op het eerste gehoor klinkt At Best Cuckold van het Amerikaanse Avi Buffalo lieftallig, als zoetgevooisde verleiding – het ultieme meisjesgeluk. De tien liedjes met kreunende falset en geraffineerd snarenspel van voorman Avi Zahner-Isenberg, aangevuld met verlangende blazers en smachtende pedal steel, zijn zo fijngevoelig en sensueel dat het verdacht wordt. Want onder de melodieën die glijden als natte zeep schuilt een duistere wereld van perversie en hallucinaties. Op een manier die doet denken aan Belle & Sebastian, zorgt Avi Zahner-Isenberg voor een geslaagd huwelijk tussen schoonheid en macabere fantasie, met teksten als: ‘Couple nights ago, I ran over two dogs. Then I ate them after’. Dan valt ook op dat sommige liedjes die opgewekt begonnen, vervormd eindigen, pruttelend als een afvoerputje.