Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Nooit meer slapen

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts en schrijft over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij leeft al jaren met de wetenschap dat hij deze ziekte heeft. Tijd is zijn kostbaarste bezit geworden. In zijn nieuwe boek Als de tijd voor altijd stil zou staan beschrijft hij nauwkeurig wat de ziekte voor invloed heeft op zijn leven. Wat verandert er wanneer je doordrongen raakt van het besef dat het leven eindig is? Pieter van der Wielen praat een uur lang met Wolffers. In het tweede uur aandacht voor actuele gebeurtenissen in de cultuurwereld.

NPO Radio 1, 0.00-2.00u.