Goal nummer 400 voor Messi

De grote drie voetbalclubs van Spanje hebben dit weekeinde eenvoudige zeges behaald. Atlético Madrid won thuis de topper tegen Sevilla met 4-0. Barcelona won in Nou Camp met 6-0 van Granada en Real Madrid haalde op bezoek bij Villarreal drie punten op via een 2-0 zege. Atlético trof in Sevilla de medekoploper. De regerend kampioen scoorde echter in beide helften twee keer tegen de Andalusiërs die onlangs nog veel te sterk waren voor Feyenoord in de Europa League. Bij Barcelona waren Neymar en Messi nauwelijks af te stoppen. De Braziliaan tekende tegen Granada voor een hattrick, de Argentijn scoorde twee keer en gaf twee assists. De eerste goal van Messi was bovendien de vierhonderdste in zijn loopbaan. Ivan Rakitic trof ook nog doel voor Barça dat nu weer alleen koploper is. Real Madrid besliste de wedstrijd tegen Villarreal al voor rust. Doelpunten van Luka Modric en Cristiano Ronaldo bleken beslissend. Barcelona staat na zes duels eerste met zestien punten. Valencia staat na een gelijkspel uit tegen Real Sociedad op twee punten achterstand tweede. (Novum)