Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Auto- en motorsport

Lorenzo zegeviert op drijfnat circuit in Spanje, Márquez valt

Jorge Lorenzo heeft de MotoGP op het drijfnatte circuit van het Spaanse Aragon gewonnen. De Spanjaard van Yamaha bleef voor eigen publiek zijn landgenoot Aleix Espargaro ruim tien tellen voor. Klassementsleider Marc Márquez, Valentino Rossi en Danni Pedrosa gingen allemaal onderuit. Márquez finishte ondanks zijn val wel en eindigde op de dertiende plek. Rossi moest naar het ziekenhuis met een schijnbaar lichte hoofdblessure. Márquez is hard op weg naar zijn vierde wereldtitel. De Spanjaard heeft 292 punten, 75 meer dan nummer twee Pedrosa. Rossi (214) en Lorenzo (202) volgen op de derde en vierde plek. (Novum)