Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Duurzaamheid

Kijken: van vuilnis tot product, zo wordt papier verwerkt

Weleens nagedacht wat er gebeurt met je oude NRC’s nadat je ze in de papierbak hebt gegooid? Dit vrolijk gemaakte filmpje toont het hele papierverwerkingsproces (in New York, dus NRC’s zul je vermoedelijk niet ontdekken).

Weleens nagedacht wat er gebeurt met je oude NRC’s nadat je ze in de papierbak hebt gegooid? Dit vrolijk gemaakte filmpje toont het hele papierverwerkingsproces (in New York, dus NRC’s zul je vermoedelijk niet ontdekken).

Meer weten over oud papier?

Het Klokhuis wijdde ooit een aflevering aan de vraag hoe papier gemaakt wordt…

… en De Rekenkamer stelde de vraag: hoe duur is papier eigenlijk? Elk Nederlands huishouden levert per jaar 395 kilo oud papier in. Dat betekent dat in heel Nederland 2,9 miljard kilo papier per jaar verzamelt. 2,6 miljard kilo daarvan wordt gerecycled (daarmee is Nederland volgens De Rekenkamer “wereldkampioen recyclen”).