31 doden na uitbarsting vulkaan Ontake

foto AFP

Een plotselinge uitbarsting van de vulkaan Ontake in Japan zaterdagmiddag heeft vermoedelijk aan 31 mensen het leven gekost. Door het uitbarsten van de Ontake, ongeveer tweehonderd kilometer ten westen van Tokyo, kwamen meer dan 250 bergbeklimmers vast te zitten. Officieel stond het dodencijfer zondag nog op vier. Van de 27 andere slachtoffers was de dood nog niet formeel vastgesteld door een politiearts, maar ze vertoonden geen tekenen van leven meer. Sommige lichamen werden gevonden in een hut bij de top van de berg, andere lagen begraven in een laag as van een halve meter diep. De Ontake is een van de hoogste bergen van Japan. Tot eind jaren zeventig werd gedacht dat de vulkaan niet meer actief was, tot de berg weer begon te rommelen.

    • Novum