Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Belpop

In deze aflevering van de documentairesreeks over Belgische popgeschiedenis aandacht voor het muziekfestival Rock Werchter. In 1975 organiseert Hedwig De Meyer het Rock & Blues Festival in het dorpje Werchter. In 1977 vindt de eerste editie van Torhout/Werchter plaats, een samenwerking met concertpromotor Herman Schueremans. Het festival groeit enorm in de jaren ‘80. Bands als als U2, R.E.M. en Simple Minds komen meerdere keren op bezoek. Het festival blijft onverminderd populair en trok dit jaar een recordaantal van 149.500 unieke bezoekers.

Canvas, 20.40-21.35u.