Helaas, je hebt de boot gemist

foto Alessandro Bianchi/reuters

Nooit meer hopen op een stiekeme ontmoeting in de Nespresso-corner. Nooit meer romantisch verlangend turen naar het witte doek. De Hollywood-ster die door de roddelbladen tot eeuwig vrijgezel was gedoemd is dit weekend toch getrouwd. Zaterdag stapten George Clooney (53) en de Britse advocate Amal Alamuddin (36) vrij letterlijk in het huwelijksbootje.

De twee zijn zaterdag getrouwd door Walter Veltroni, ex-burgemeester van Rome, in Venetië. De boot met bruidegom Clooney arriveerde zaterdag tegen zonsondergang met moeite bij het zestiende eeuws palazzo waar de huwelijkssluiting werd voltrokken. Boten met fotografen en fans bemoeilijkten de doorgang in het Canal Grande; het zorgde voor filmische scènes.

Clooney werd voor het eerst met de Britse advocate gesignaleerd tijdens een etentje in Londen in oktober 2013. Ruim een half jaar later waren ze verloofd; nog geen jaar daarna getrouwd. Maar de in Libanon geboren Alamuddin is niet de enige die ‘lucky’ is. De succesvolle Londense procesadvocaat studeerde in Oxford en New York, adviseert voormalig VN-secretaris-generaal Kofi Annan over Syrië en stond Julian Assange bij. De Tumbler ‘Yourbarristerboyfriend’ noemde haar zelfs ‘lekkerste advocaat van Londen’ omdat ze zowel ‘adembenemend mooi en ongelofelijk succesvol is’.