Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Pellè en een fantastische Merseyside-mortier in Goal v/h Weekend

epa04420010 Everton's Phil Jagielka (R ) scores the equalising goal past Liverpool's Simon Mignolet (L ) during the English Premier League soccer match between Liverpool and Everton at Anfield in Liverpool, Britain, 28 September 2014. EPA/PETER POWELL DataCo terms and conditions apply http://www.epa.eu/files/Terms%20and%20Conditions/DataCo_Terms_and_Conditions.pdf
epa04420010 Everton's Phil Jagielka (R ) scores the equalising goal past Liverpool's Simon Mignolet (L ) during the English Premier League soccer match between Liverpool and Everton at Anfield in Liverpool, Britain, 28 September 2014. EPA/PETER POWELL DataCo terms and conditions apply http://www.epa.eu/files/Terms%20and%20Conditions/DataCo_Terms_and_Conditions.pdf

Ronald Koeman kan voorlopig even niet stuk in Engeland. Tweede in de Premier League met Southampton en zijn eredivisie-aankopen Dušan Tadić en Graziano Pellè doen het uitstekend. Verder dit weekend: een sluwe, oude bekende en een absolute kraker als dé Goal van het Weekend.

3. Alvaro Recoba (Nacional)

Hij was bij Inter jarenlang aangever van spitsen als Roberto Baggio, Hernan Crespo, Zlatan Ibrahimovic, Ronaldo en Christian Vieri. Na vele jaren bij de Nerazzurri is Recoba nu al enige seizoenen terug in eigen land. De Uruguayaan kwam zelfs al twee keer eerder langs in deze rubriek. Inmiddels 38 jaar en dus niet meer de snelste, maar wel de sluwste:

2. Graziano Pellè (Southampton)

Zes wedstrijden gespeeld en Pellè heeft er al vier in liggen. Iedereen twijfelde of mooie Graziano ‘het’ ook buiten de eredivisie kon, die goals aaneen rijgen. Tot dusver lukt dat prima. En dit weekend had ie weer zo’n uitspatting waar we de afgelopen seizoenen nu en dan door hem op getrakteerd werden. Misschien is Pellè’s subtiel uitgevoerde assist op zichzelf nog wel fraaier dan de weergaloze goal. Overigens uit dezelfde wedstrijd deze aardige goal van Charlie Austin.

http://youtu.be/f8mee7pc3E8

1. Phil Jagielka (Everton)

De Merseyside-derby zorgde dit weekend voor vuurwerk. Een geweldige knal in blessuretijd van Jagielka bezorgde het bezoekende Everton een punt. Natuurlijk, het was prettig om te zien - vooral voor Martin van Geel - dat Colin Kazim-Richards wél doelpunten kan maken en een fladderende voorzet van Tomasz Brzyski vloog er fantastisch in. En ja, die van Mattia Destro mocht er ook zijn. Daarnaast raakte Edin Dzeko ‘m ook behoorlijk goed. Maar dat buitenkantje van Jagielka nèt na de stuit, het effect aan de bal, de lat en dan de kruising. Heerlijk, wat een pegel.