Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

2Doc: Het Levenswerk van Kalf Jonathan 1127

Documentairemaker Henk Dokter brengt het leven van een kalf in beeld, van geboorte tot en met de slacht. Stap voor stap volgt de camera Jonathan 1127. Wat drinkt en eet hij? Wat voor ontwikkelingen zijn er in zijn karakter? Een bijzonder leven ontrolt zich, vol natuur en groene weiden. Uiteindelijk bereiken we een onvermijdelijke punt; een kok wil Jonathan kopen. De slacht wordt close in beeld gebracht. Vervolgens wordt het vlees geleverd aan het restaurant waar de kok het vlees bereidt.