CFO DE Master Blenders 1753 treedt af

Foto: ANP Foto: ANP

Michel Cup, de financieel directeur van DE Master Blenders 1753 - het vroegere Douwe Egberts - is per 1 september afgetreden. Dat schrijft het Financieel Dagblad op basis van een melding van de Kamer van Koophandel, en bevestigt een woordvoerder van DE tegenover NRCQ.

Cup wordt opgevolgd door Fabien Simon, die momenteel CFO bij voedingsmiddelenconcern Mars is.

Cup bekleedde de functie sinds 2011. Hij werd binnengehaald door toenmalig topman Jan Bennink, met wie Cup jaren samenwerkte bij babyvoedingsproducent Numico.

Over de reden van vertrek is niets bekend. Het concern meldt wel dat Cup “een belangrijke rol heeft gespeeld bij de oprichting van DE als een serieuze zelfstandige speler in de wereldwijde koffiemarkt van 63 miljard euro.”

Onder de leiding van Cup onderging DE een turbulente periode. De koffiemaker ging in juni 2012 naar de beurs, toen toenmalig eigenaar van het bedrijf Sara Lee besloot de koffietak af te stoten. Een jaar later werd het bedrijf alweer van de beurs gehaald.

In mei dit jaar werd aangekondigd dat DE wilde fuseren met zijn Amerikaanse branchegenoot Mondelez. Momenteel wachten de koffiemakers op toestemming van mededingingsautoriteiten. Als de fusie wordt goedgekeurd ontstaat een koffiebedrijf met een omzet van 7 miljard dollar. Het bedrijf zou daarmee een geduchte concurrent van het Zwitserse voedingsconcern Nestlé worden.

    • Liza Jansen