Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Never Mind the Buzzcocks

BBC 2, 23.00-23.30u.

De humoristische popquiz Never Mind the Buzzcocks is vrijwel ieder jaar goed voor een relletje. Zo zette Huey Morgan, frontman van de Fun Lovin’ Criminals, zichzelf in 2013 voor schut tijdens een ronde waarin hij songteksten moest raden. Hij kon de melige sfeer niet aan, smeet een koffiemok kapot en vertrok vlak voor de aftiteling. Zanger Samuel Preston liep een paar jaar eerder nog sneller de studio uit. Volgens Preston ging presentator Simon Amstell te ver met beledigende opmerkingen. De uitzending ging gewoon door. Iemand uit het publiek werd in de stoel van Preston gezet. Het pijnlijkste moment vond plaats tijdens een aflevering uit 2006 met zangeres Amy Winehouse. Haar ruige levensstijl leek toen al zijn tol te eisen. Amstell had dit ook door. „Wil je dat we hier blijven zitten terwijl jij jezelf dood drinkt, Amy?”

Winehouse overleed in 2011. Vandaag begint de 28e reeks van Buzzcocks met een nieuwe presentator, komiek Rhod Gilbert. Captains Noel Fielding en Phill Jupitus strijden samen met hun teams om de punten. Winnen is, zoals altijd, een bijzaak. Deze quiz draait om snelle grappen over verschrikkelijke liedjes, arrogante rockers en doorgedraaide popsterren.

Thijs Schrik