Weer onrustig in Ferguson, politieagent in arm geschoten

De buitenkant van een bedrijfje dat tijdens de rellen in Ferguson vorige maand werd geplunderd. Foto EPA/Larry W. Smith

Een politieagent is gisteravond in de Amerikaanse stad Ferguson in zijn arm geschoten. De agent was volgens lokale media op patrouille toen hij twee inbrekers betrapte. Daarop werd hij beschoten en werden ook door de politie schoten gelost.

De dader van de schietpartij is nog voortvluchtig. De lokale krant St. Louis Post-Dispatch schrijft dat in de buurt van het incident een demonstratie plaatsvond.

Onrust na Michael Brown

Een groep van zo’n honderd demonstranten had zich op een straathoek verzameld en scandeerde ‘geen gerechtigheid, geen vrede’, schrijft persbureau AP. Over de uitleg van de politie over het incident van die avond waren ze volgens de St. Louis Post-Dispatch sceptisch.

In Ferguson werd op 9 augustus de zwarte tiener Michael Brown doodgeschoten door een blanke agent. De jongen was ongewapend.

Politiechef Tom Jackson heeft vorige week zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden van Brown. Hij zei dat het lichaam van Brown eerder weggehaald had moeten worden van de plek waar hij werd doodgeschoten. Kort na het publiceren van zijn videoboodschap met excuses, sprak Jackson in burger betogers bij het politiebureau toe.

De Amerikaanse website Vox zette op een rijtje wat er afgelopen week allemaal is gebeurd en waarom het weer onrustig was in Ferguson.

    • Laura Klompenhouwer