Excelsior en Cambuur delen punten, FC Twente en Heerenveen winnen

Tom van Weert in duel met Etienne Reijnen. Foto EPA/Joep Leenen

Excelsior en SC Cambuur zijn vandaag in de Eredivisie gelijk uitgekomen. Tom van Weert bracht Excelsior in de eerste helft op voorsprong, maar Bartholomew Ogbeche zorgde na rust voor evenwicht. Het duel eindigde in Rotterdam op 1-1.

Cambuur wist in de eerste helft niet te overtuigen en liet niet zien de club te zijn met de meeste ervaring in de Eredivisie. Excelsior was de betere partij, maar de ploeg van Marinus Dijkhuizen mocht zichzelf aanrekenen dat het bij rust slechts 1-0 was.

De goal van Van Weert:

In de rust greep Cambuur-coach Henk de Jong in met een dubbele wissel. Hij bracht Sander van de Streek en Furdjel Narsingh het veld op. Het resultaat was direct zichtbaar; Cambuur kwam beter in de wedstrijd.

In de 56e minuut leek Excelsior op 2-0 te komen, maar een goal van Jeff Stans werd afgekeurd. Reden was dat Van Weert hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan.

Na een uur kwam Cambuur langszij. Ogbeche werd bij een corner volledig over het hoofd gezien en kon van dichtbij binnentikken.

De Jong is opgelucht met de eindscore, zei hij achteraf.

Twitter avatar SCCambuurLwd SC Cambuur De Jong: “Ben achteraf blij met een punt, we hebben een moeilijke wedstrijd gehad en er heeft hier nog niemand gewonnen.” #EXCCAM

Cambuur staat nu met twaalf punten uit zeven duels vijfde. Excelsior volgt met drie punten minder op de elfde plaats.

FC Twente wint van FC Utrecht

FC Twente heeft een moeizame zege op FC Utrecht geboekt. De ploeg van coach Alfred Schreuder zegevierde voor eigen publiek met 3-1. Kyle Ebecilio zorgde al snel voor de 1-0, waarna Christian Kum na 64 minuten met een eigen doelpunt de marge verdubbelde.

Twitter avatar fctwente FC Twente Luc Castaignos scoorde vanmiddag tegen FC Utrecht zijn vijfde treffer van het seizoen. #fctwente #tweutr http://t.co/KOvMDWgkOS

Yassin Ayoub maakte even later de aansluitingstreffer. Toen de middenvelder een minuut voor tijd met zijn tweede gele kaart van het veld moest, zag Twente zijn kans schoon om de wedstrijd te beslissen. Luc Castaignos scoorde de 3-1.

Slap PSV verliest van Heerenveen

PSV is op bezoek bij sc Heerenveen tegen zijn tweede competitienederlaag van het seizoen aangelopen. De Friezen versloegen de matig spelende Eindhovenaren met 1-0 door een doelpunt van Daley Sinkgraven.

PSV wist lange tijd niet gebruik te maken van een overtalsituatie. Stefano Marzo van Heerenveen was na 33 minuten met rood van het veld gestuurd. In de 69e minuut moest PSV na rood voor Joshua Brenet echter ook met tien man verder.

PSV staat met vijftien punten op gelijke hoogte met Ajax en PEC Zwolle. Ondanks de nederlaag neemt de ploeg van Phillip Cocu dankzij een uitstekend doelsaldo nog wel de koppositie in. Heerenveen heeft een punt minder en klimt naar de vierde plaats.

Twitter avatar scHeerenveen sc Heerenveen Een verdiende overwinning van een feller sc Heerenveen. Na de rode kaart voor Marzo kreeg PSV de overhand. #heepsv
Twitter avatar scHeerenveen sc Heerenveen Maar PSV kon maar niet echt gevaarlijk worden. In de tweede helft werd het 10 tegen 10 na de rode kaart voor Brenet. #heepsv
Twitter avatar scHeerenveen sc Heerenveen Maar PSV kon maar niet echt gevaarlijk worden. In de tweede helft werd het 10 tegen 10 na de rode kaart voor Brenet. #heepsv

Wedstrijdverslagen door persbureau Novum.

    • Laura Klompenhouwer