In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week vluchtelingen uit Syrië, golf in Schotland, gymnastiek in Turkije en overstromingen in India. Waarschuwing: sommige beelden kunnen als schokkend worden ervaren.
Oefenen voor de Ryder Cup in Gleneagles, Schotland.
AP/Matt Dunham
Een Italiaanse training voor de omgang en het transport van ebolapatiënten. Mensen die werkzaam zijn in de zorg en de veiligheidssector worden bijgeschoold over hoe om te gaan met mogelijke gevallen van ebola op luchthavens.
AFP/Filippo Monteforte
De Russische Yana Kudryavtseva tijdens de finale van de Rhythmic Gymnastics World Championships in Izmir, Turkije.
Foto EPA/Tolga Bozoglu
De Amerikaan Matthew Miller in Noord-Korea. Hij werd in het land veroordeeld tot zes jaar dwangarbeid. Naar eigen zeggen moet hij acht uur per dag graven en wordt hij in isolement vastgehouden, maar is zijn gezondheid nog niet achteruit gegaan.
AP/AP Video
Een kind krijgt verkoeling na het oversteken van de grens tussen Syrië en Turkije.
AFP/Bulent Kilic
Afrikaanse migranten bidden buiten het open detentiecentrum in Holot, Israël. Het Israëlische hooggerechtshof oordeelde eerder deze week dat het centrum, waar migranten zonder vorm van proces worden vastgehouden, moet worden gesloten en de inwoners vrijgelaten.
Reuters/Amir Cohen
Lichamen van slachtoffers van de overstromingen in het Indiase Assam. In het afgelegen noordoosten van India vonden ten minste 55 mensen de dood. Velen worden nog vermist na de door hevige regenval veroorzaakte overstromingen en aardverschuivingen.
AFP/Biju Boro
In Lagos wordt op school met een digitale laserthermometer de temperatuur gemeten van een leerling. In Nigeria lijkt het de autoriteiten wel te lukken de ebola-uitbraak - de ergste ooit - te beperken.
Reuters/Akintunde Akinleye
De schoenen van een vermoedelijke ebolapatiënt in Freetown, Sierra Leone. De stenen eromheen zijn daar ter markering neergelegd door bewoners.
AP/Michael Duff
Reuters
De 'revolutiemars' in Islamabad, Pakistan, afgelopen maandag. Demonstranten kwamen samen om steun te betuigen aan geestelijke en politicus Tahir ul-Qadri. Samen met voormalig cricketspeler Imran Khan leidt hij al weken protesten tegen de huidige regering.
Reuters/Faisal Mahmood
IJzige cricket op de Kilimanjaro in Tanzania, op bijna zes kilometer hoogte. We zien hier een poging om het record te breken van de hoogst gespeelde cricketwedstrijd.
AFP/Peter Martell
Syrische Koerden gaan via de grenspost bij Mursitpinar in Turkije terug naar Syrië. De vluchtelingenstroom uit Syrië nam deze week af, na een enorme toevloed vorig weekeinde.
AFP/Bulent Kilic
Het Plein van de Hemelse Vrede in Peking op 22 september.
Foto Reuters
Het oosten van Gaza-Stad, afgelopen week. Inwoners hebben een vuurtje gestookt bij de tent die ze hebben opgezet in de buurt van hun huis, nu een ruïne.
Reuters/Mohammed Salem
Een mortiergranaat landde in Damascus in het asfalt.
AFP/Louai Beshara
Koppels schuilen voor de regen in Colombo, Sri Lanka.
Reuters/Dinuka Liyanawatte
Inwoners van Debaltseve in het oosten van Oekraïne ruimen het puin op nadat het gebouw waarin ze wonen 's nachts was beschoten.
AFP/Anatolii Stepanov
Vanaf een Amerikaans oorlogsschip wordt een kruisraket afgeschoten als onderdeel van de luchtaanvallen tegen de Islamitische Staat in Syrië.
AFP/US Navy/Eric Garst
Een Koerdische man is gewond na rellen tussen betogers en de Turkse oproerpolitie. De demonstraties begonnen nadat Turkije de grens in het zuidoostelijk gelegen Suruc, nabij de grens met Syrië, tijdelijk hadden gesloten. Dit gebeurde nadat meer dan 150.000 Syriërs in korte tijd naar Turkije waren gevlucht.
AFP/Bulent Kilic