Ze zijn wel wat mistig

Moeilijk te zeggen. Het verleden mag dan geen garantie zijn voor de toekomst, het biedt normaalgesproken wel een kader om de huidige prijzen te vergelijken en te beoordelen. Maar zo’n historische referentie ontbreekt voor coco’s. Bovendien bestaan er talloze varianten. Dat bemoeilijkt opnieuw een algemene beoordeling. Ongebonden beleggers die vrij kunnen kiezen tussen aandelen en obligaties, kunnen beter aandelen kiezen. Gaat het goed met een bank, dan is de winst van de coco immers gelimiteerd. Gaat het slecht, dan zitten ze in hetzelfde schuitje als de aandeelhouders. Zuivere obligatiebeleggers kunnen eventueel en selectief coco’s overwegen. Er zijn nog kwalitatieve uitgevers die voldoende extra rendement bieden tegenover hun niet-achtergestelde obligaties. Maar deze beleggers moeten beseffen dat ze een hybride, en dus ietwat mistig, instrument kopen. En in de mist is een ongeluk zo gebeurd.