Weer

Een opbouwend hogedrukgebied ligt dit

weekend boven ons land, ook al schuift dit gebied langzaam oostwaarts. Het is daarom rustig, maar dat heeft in deze tijd van het jaar wel gevolgen. Vanochtend was het op veel plaatsen mistig, maar vanmiddag zal de zon op diverse plaatsen vrij uitbundig tevoorschijn komen. De temperatuur loopt daarbij behoorlijk op, om uit te komen rond 19 graden. In de nacht naar zondag is het rustig en aanvankelijk vrij helder, met een zwakke tot matige zuidoostelijke wind. Het koelt af naar waarden tussen 8 en 13 graden. Her en der ontstaan er mistbanken. De mist zal minder uitgestrekt zijn dan vandaag (zaterdag) en zondagochtend ook sneller optrekken. Nadat de lage wolkenflarden zijn verdwenen, komt de zon opnieuw veelvuldig tevoorschijn. Het wordt warm voor de tijd van het jaar, rond 22 graden. Het ziet er naar uit dat we ook begin volgende week in warme lucht blijven zitten, waarbij het kwik in de middag naar waardes tussen 18 en 22 graden weet op te lopen. Daarbij is het echter niet stralend zonnig en vooral dinsdag zou er hier en daar een bui kunnen vallen.