Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Emancipatie

KPN schaft quotum af

Telecombedrijf KPN heeft zijn interne quotum voor het aantal vrouwen aan de top afgeschaft. Het quotum heeft „slechts voor een deel” verandering gebracht, aldus het bedrijf. Van de acht grootste telecombedrijven heeft KPN (met 28 procent) wel de meeste vrouwen in de raden van commissarissen, schrijft Intermediair. In de raad van bestuur zitten geen vrouwen. KPN constateert dat „de hogeropgeleide multiculturele man is veronachtzaamd” door het vrouwenbeleid. KPN hanteerde een vrouwenquotum sinds 2009. Voormalig bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer wilde meer vrouwen in de top en stelde daarom bepaalde vacatures alleen nog maar open voor vrouwen.