Meteen naar de VS om het over te nemen

Jurist en ondernemer

Jeroen Hanekamp

(29) is net benoemd tot hoofd van de juridische afdeling van Quintiq. Dit Nederlandse bedrijf ontwikkelt planningssoftware en zit in dertien landen.

None

1. Vanwaar deze stap?

Toen onze general counsel in de VS, het hoofd van de internationale juridische afdeling, het bedrijf verliet ben ik gevraagd haar plek in te nemen. Het voelde logisch.

2. Kruiwagen?

Mijn ouders die mij in alles gestimuleerd hebben, en een nuchtere vrouw die me met beide benen op de grond houdt. Zij stelde me tijdens mijn mislukte jaar bouwkunde de vraag: ‘Waarom doe je niet wat je leuk vindt?’

3. Eerste daad?

Ik ben vorige week meteen naar de VS gevlogen om de lopende zaken daar over te nemen en te praten met het lokale sales managementteam.

4. Nest?

Mijn vader heeft een eigen managementadviesbureau, mijn moeder is sociaal psychiatrisch verpleegkundige.

5. Studie?

Bedrijfskunde en rechten, allebei aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Ambulancechauffeur. Lekker door de stad scheuren, zijn waar de actie is. Tijdens mijn studie dacht ik: nu of nooit. Ik heb de benodigde cursussen gevolgd en drie jaar als bijbaan op de ambulance gezeten. ’s Nachts werkte ik, overdag volgde ik college.

7. Wat wilt u later worden?

Een goede vader voor mijn kinderen. Ik wil ze de kansen kunnen bieden die ik zelf ook kreeg.

    • Anne-Martijn van der Kaaden