KNMG krijgt een nieuwe directeur

Wie gaat waarheen? De belangrijkste benoemingen deze week.

Wendela Hingst (49) wordt per 15 november de nieuwe algemeen directeur van artsenfederatie KNMG. Zij krijgt een belangrijke rol in de herpositionering van de KNMG in een veranderende zorgsector. De huidige waarnemend directeuren Lode Wigersma en Fred Raasveldt zullen bij haar aantreden hun functie neerleggen. Hingst werkte tot voor kort als directeur operations in de Isala Klinieken in Zwolle. Daarvoor was zij onder meer werkzaam bij de Landelijke Huisartsen Vereniging, federatiepartner van de KNMG, en bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Per 1 november start Bart Visser (31) als senior adviseur bij media-adviesbureau Smart&Able. Hij zal zich gaan bezighouden met woordvoering en media- en reputatiemanagement. Visser, econoom, werkt sinds 2006 bij het ministerie van Economische Zaken. Sinds 2009 is hij eerste woordvoerder van de minister.

Chiel Ruiter (45) wordt per 1 oktober benoemd tot Managing Director Investment Banking Nederland bij BNP Paribas. Naast zijn huidige verantwoordelijkheid voor het Nederlandse relatiemanagement team van BNP Paribas’ financiële klanten, wordt Ruiter ook verantwoordelijk voor het Corporate Finance team van BNP Paribas. Ruiter werkt sinds vorig jaar voor de Franse zakenbank. Hij is het grootste gedeelte van zijn 15-jarige bankcarrière werkzaam geweest bij Goldman Sachs, waar hij wereldwijd verschillende functies heeft vervuld. Sinds 2009 was hij actief voor Credit Suisse, zijn laatste functie was Hoofd Investment Banking Nederland.