Intiem portret van Corbijn

Goede timing van de Belgen: een portret van Anton Corbijn uitzenden net nu zijn derde film A Most Wanted Man in de filmtheaters te zien is, zijn sterke John le Carré-verfilming met een fraaie hoofdrol van Philip Seymour Hoffman. Filmmaakster Klaartje Quirijns volgde Corbijn over de hele wereld tijdens fotoshoots,het inrichten van tentoonstellingen en filmopnames. Veel over zichzelf wil Corbijn niet kwijt en als Quirijns tijdens een boswandeling wat aandringt om over zijn gevoelens en mogelijke burn-out te praten, loopt hij bozig weg. Een mooie scène waarin Corbijn zijn licht dementerende moeder bezoekt en haar ziekte een beetje lijkt te ontkennen maakt subtiel duidelijk dat Corbijn grotendeels in zijn eigen wereld leeft – een die hij kent, beheerst en onder controle heeft. Dankzij de lens van zijn camera.