Snickers-taart

Sinner Sunday, zo heet het laatste hoofdstuk in Chickslovefood, het 5 or less-kookboek. Nadat de chicks de hele week keurig gezond hebben geleefd, eten ze zich op zondag een suikerkick. Hun Snickers-taart vind ik zo’n grappig decadent idee, die wil ik u niet onthouden. Fijn zondig weekeinde!

Zet een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede klaar en verwarm de oven voor op 160 graden. Kluts de eieren en meng ze door de suiker. Roer er met een garde een saus van. Smelt 200 g boter in een steelpannetje op het vuur en giet bij het eier-suikermengsel. Meng weer goed. Zeef het meel en een snufje zout boven het mengsel en schep heel rustig met een spatel door elkaar. Snijd de helft van de Snickers in steeds 6 kleine stukjes. Schep ze door het beslag. Schenk het beslag in de springvorm en zet in de oven. Bak de taart in ongeveer 65 minuten gaar. Check na 55 minuten; de taart kan uit de oven als je er een satéprikker insteekt en deze er droog weer uit komt. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen in de springvorm op een rooster. Zet een kleine pan met kokend water op middelhoog vuur en plaats hierop een schaaltje. Laat hierin de overgebleven Snickers en resterende 30 g boter smelten tot een bruine saus waarin pinda’s drijven. Haal de taart uit de springvorm en besmeer hem met deze Snickers-topping.