Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Cultuur

Smartphone met vierkant scherm, BlackBerry doet het gewoon

Apple krijgt de meeste aandacht met z’n nieuwe iPhone, maar BlackBerry lanceerde deze week ook een nieuwe smartphone: die is ongeveer zo groot als een paspoort (en heet dus ook Passport) en heeft een vierkant scherm. Dat is een gedurfde ontwerpkeuze, maar gaat het ook werken om klanten terug te winnen?

A picture shows a close-up view of the new Blackberry Passport smartphone during at a simultaneous launch event in London on September 24, 2014. BlackBerry on Wednesday unveiled its newest smartphone with a full physical keyboard and a large screen, aiming to return to its roots targeting business users. The BlackBerry Passport, named for its approximate size to the travel document, is designed to win back key corporate users after the struggling Canadian company was effectively knocked out of the highly competitive consumer smartphone market dominated by Apple and Samsung. AFP PHOTO / CARL COURT
A picture shows a close-up view of the new Blackberry Passport smartphone during at a simultaneous launch event in London on September 24, 2014. BlackBerry on Wednesday unveiled its newest smartphone with a full physical keyboard and a large screen, aiming to return to its roots targeting business users. The BlackBerry Passport, named for its approximate size to the travel document, is designed to win back key corporate users after the struggling Canadian company was effectively knocked out of the highly competitive consumer smartphone market dominated by Apple and Samsung. AFP PHOTO / CARL COURT Foto AFP

Apple krijgt de meeste aandacht met z’n nieuwe iPhone, maar BlackBerry lanceerde deze week ook een nieuwe smartphone: die is ongeveer zo groot als een paspoort (en heet dus ook Passport) en heeft een vierkant scherm. Dat is een gedurfde ontwerpkeuze, maar gaat het ook werken om klanten terug te winnen?