Rijk, rijker, rijkst: hoe het aantal Nederlandse miljardairs toeneemt

Foto iStock

Een bedrag met negen nullen op je bankrekening. Er zijn 25 mensen in Nederland die het hebben. In vergelijking met het totaal aantal inwoners van Nederland, is het best veel, blijkt uit onderzoek van marktonderzoeker Wealth X. Het aantal miljardairs is in 2014 bovendien toegenomen: er zijn er nu vijf meer in ons land dan vorig jaar.

Nederland telt 25 miljardairs..

Van de Nederlanders met ‘slechts’ miljoenen op hun rekening, bestaat eenderde uit ‘oud geld’. Bij miljardairs - volgens het rapport gemiddeld 63 jaar oud en mannelijk - ligt deze verhouding iets anders: ruim 60 procent heeft zijn vermogen verdiend met een eigen bedrijf.

..en dat zijn er iets meer dan vorig jaar..

..al zijn er nog veel rijkere miljardairs..

In Nederland bezit de ‘gemiddelde miljardair’ 2,5 miljard euro (3,3 miljard dollar). Dat is flink veel geld, maar in internationaal perspectief valt het wel mee. Ter vergelijking: de 27 Mexicaanse miljardairs bezitten gemiddeld 6,3 miljard dollar. In de VS wonen 571 miljardairs, een kwart van alle miljardairs op aarde.

Crisis of niet: Wealth X verwacht dat het aantal miljonairs tot 2020 zal stijgen tot bijna vierduizend personen.

..en dat aantal zal nog verder stijgen

    • Yordi Dam