Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Sociale media clausule voor exen

Notarissen bieden vanaf vandaag klanten een sociale media clausule aan. Stellen die gaan trouwen, samenwonen of scheiden kunnen hierin laten vastleggen wat je, in het geval van een scheiding, wel en niet op sociale media mag delen. Lucienne van der Geld is bedenker van de clausule en schrijft op de website van Netwerk Notarissen: „Zaken die een ex via de sociale media publiceert kunnen een enorme impact hebben. (...) Online reputatieschade moeten we niet onderschatten.”