Makkelijke loting voor Ajax en PSV in beker

Ajax en PSV hebben voor de derde ronde van de KNVB-beker makkelijk geloot. Landskampioen Ajax gaat op bezoek bij de amateurs van Urk, PSV speelt uit tegen eerstedivisionist Almere City FC. Bekerhouder PEC Zwolle speelt thuis tegen amateurclub HHC Hardenberg. Go Ahead Eagles staat na de winst op Feyenoord opnieuw voor een zware opgave. FC Twente is in Deventer de tegenstander. Vitesse - FC Dordrecht is de andere wedstrijd tussen twee clubs uit de eredivisie.

De loting werd gisteravond verricht nadat PSV zich als laatste voor de derde ronde had geplaatst. De ploeg van Phillip Cocu won thuis van FC Utrecht met 2-0. De eindstand was al na twintig minuten bereikt, door een goal van Jetro Willems en een eigen doelpunt van Yannick Cortie.

Utrecht werd in de openingsfase compleet overlopen en kwam al in de tweede minuut op achterstand door een schot van Willems in de verre hoek. Een ongelukkige actie van Cortie, die een voorzet van Santiago Arias in zijn eigen doel werkte, haalde de spanning snel uit de wedstrijd. In de tweede helft had Utrecht nog recht op een strafschop, maar een handsbal van Jeffrey Bruma werd niet bestraft.

FC Twente plaatste soepeltjes door in Groesbeek met 3-1 van Achilles'29 te winnen. Luc Castaignos nam twee goals voor Twente voor zijn rekening tegen de hekkensluiter van de eerste divisie.

De duels in de derde ronde worden afgewerkt op 28, 29 en 30 oktober. (NRC)