Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Van Binnenhof naar boardroom. Bij KPN worden aandeelhouders vandaag geïnformeerd over het feit dat oud-minister Jan Kees de Jager de nieuwe financiële topman wordt. Deze 21 bewindslieden cashen net als De Jager in het bedrijfsleven.

Bestuursvoorzitter Jan Hommen van KPMG gaat zijn eigen accountants aanpakken. Het bedrijf kreeg een zware onvoldoende van toezichthouder AFM.

Vanaf vandaag is de iPhone 6 in Nederland te koop. NRC Q recenseert.

In Nederland hebben 25 mensen negen nullen op hun bankrekening staan. Ze bezitten gemiddeld 2,5 miljard euro. Een schijntje, internationaal gezien.

Poldernieuws

De piloten van Air France staken door, al zijn de plannen voor een Franse Transavia van tafel. In het FD klinkt vrees over de toekomst van de partnerluchtvaartmaatschappij van KLM.

Twintig miljoen euro: dat wil Wouter Bos volgend jaar besparen bij het medisch centrum van de VU. Het zal banen kosten, schrijft NU.nl.

Nrc next bekijkt waarom de arbeidskosten bij de rijksoverheid stijgen terwijl het aantal ambtenaren afneemt.

While you were sleeping… in the US

De dollar is in twee jaar niet zo sterk geweest. Reden voor gejuich? Barron’s merkt op dat het niet per se goed is voor het bedrijfsleven.

De electrische-auto-fabrikant Tesla wil direct zakendoen met klanten, wat angstige autohandelaren overal in de VS tegenhouden. Justitie staat er bij en kijk er naar, schrijft Time.

Verbogen iPhones, onderbroken telefoongesprekken: Apple ploetert voort, kort na de lancering van de nieuwe iPhone. Volgens de International Business Times heeft Samsung er wel plezier in.

While you were sleeping… in Asia

De oude, vervallen, stinkende en rottende pakhuizen die ooit Batavia waren, zullen opgeknapt worden en dienen als toeristische trekpleister. Dat wil de nieuwe president van Indonesië, schrijft de Financial Times.

Jaarlijks lijden banken in China tien miljard dollar verlies door fraude, meldt The Wall Street Journal.

Ben jij audiofiel? Sony wil je overtuigen hun nieuwe high-end Walkman te kopen. Nikkei Asian Review heeft een artikel.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • Anna Vossers