Bijna status van klokkenluider

None

Arjan G., de tussenpersoon van Vestia’s kasbeheerder, heeft tegenwoordig bijna de status van klokkenluider. Hij gaf zichzelf aan toen de Vestia-zaak breeduit in de media kwam en was openhartig tijdens de recente parlementaire enquête.

Arjan G. was onder meer kano-instructeur in de Ardennen en zat in militaire dienst voor hij als uitzendkracht bij de Bank Nederlandse Gemeenten kwam, en accountmanager corporaties werd. Rond 2003 ging hij werken bij Fifa Finance in Laren.

Van de 20 miljoen euro die Arjan G. aan Vestia verdiende, sluisde hij de helft door naar Marcel de V.. De 2,75 miljoen euro die hij nog over heeft, verhuisde hij begin 2012 van de Rabobank naar het Zwitserse UBS, schrijft Smit. Zijn vader vreesde dat er beslag op het geld zou worden gelegd als Arjan G. zichzelf ging aangeven.

Maar toen de zaak de kranten haalde, wilde UBS Arjan G. niet langer als klant hebben. Hij kreeg twee weken om het geld op te halen, anders kwam de geldwagen langs of kreeg hij een cheque van 2,75 miljoen. Zijn vader vloog daarop naar Zwitserland om rekeningen te openen bij een lokale Privatbank. Een jaar later legde het Openbaar Ministerie alsnog beslag.

Arjan G. pleegde bijna zelfmoord met zijn jachtgeweer voordat hij zich aangaf. Na zijn echtscheiding runt hij nu met zijn nieuwe vriendin een vakantiestudio in het Duitse natuurgebied Solling-Vogler. Hij rijdt een Opel Astra en verdient ongeveer 5 euro per uur als taxichauffeur voor werknemers van een sociale werkplaats.

Als kind ging hij al op vossenjacht, maar zijn eigen jachtgebied heeft hij op moeten geven. Arjan G. fileert nog wel afgeschoten wild voor zijn pachter die jaagt. Dat heeft hij geleerd van een bevriende poelier. Naar eigen zeggen voelt hij zich nu gelukkiger.