Zo zijn dieren niet echt

None

In Zoo Tycoon bouw je een dierentuin, en het is aan jou om hem te onderhouden en uit te breiden. Gelukkige dieren zorgen voor meer bezoekers en dus voor meer geld. Het klinkt als een simulatie, maar dat is het eigenlijk niet; daar is de game veel te makkelijk voor. Met de lage moeilijkheidsgraad lijkt het spel zich vooral op kinderen te richten. Zij vinden het vast geweldig om door de kleurrijke en gedetailleerde 3D-dierentuin te wandelen. Maar daarmee pikken ze ook een aantal slechte gewoontes op. Wie een Kinect-camera bij de Xbox One heeft, kan bijvoorbeeld met de apen spelen. Dit doe je door een aap strak aan te kijken en gekke bekken te trekken. Een gevaarlijke bezigheid, want Bokito leerde ons in 2007 al dat staren en lachen naar een aap een oorlogsverklaring is. Wat de vraag oproept waarom Frontier en Microsoft een spel met schitterend geanimeerde dieren hebben gemaakt, dat niet laat zien hoe die dieren werkelijk zijn.

    • Harry Hol