Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Na zege op Thailand volgt tegen VS serieuze test voor Nederland

Het Nederlands vrouwenvolleybalteam is een hecht en zeer talentvol team, dat gisteren tegen Thailand ook zijn tweede wedstrijd met 3-0 (25, 20, 25-22 en 25-18) won. Maar het lijkt nog te wisselvallig om aanspraak op een hoge klassering te maken. Vanavond tegen grootmacht de Verenigde Staten is de eerste serieuze test. Dan zal blijken hoezeer de ploeg is gegroeid, want vorig jaar tijdens de Grand Prix waren de Amerikanen heer en meester. Maar de wedstrijd tegen Thailand gaf hoop. Nederland bewaarde geduld tegen het taaie Thailand en buitte de kracht en het overwicht aan het net in de veelal lange rally’s goed uit. (NRC)