Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Media

Nienke Meijer (48) van Fontys is dé zakenvrouw van het jaar

Foto ANP
Foto ANP

Nienke Meijer (48) kreeg vanavond de titel Topvrouw van het jaar. Meijer is voorzitter van het college van bestuur van Fontys Hogescholen.

Andere genomineerden waren Sigrid van Aken (onder andere directeur van Goede Doelen Loterijen) en Joanne Kellermann, directielid van de Nederlandse Bank.

Twitter avatar Fontys Fontys Hogescholen Wij zijn trots op onze @NienkeMeijer1, ‘Topvrouw van het jaar 2014’. Gefeliciteerd Nienke! #denkgroter #tvhj2014 http://t.co/Cnd2hbWn3E

Eerder sprak Meijer in NRC Handelsblad over vrouwen aan de top. Het zou helpen als commissarissen en bestuurders “grensverleggender gedrag” zouden vertonen bij nieuwe benoemingen, zei ze.

“[Nu kiezen zij vaak voor] nog meer van hetzelfde: een man in een grijs pak. Terwijl het veel beter is voor een bedrijf als het bestuur bestaat uit mensen van verschillende seksen en leeftijden.”

De gelijknamige stichting die de verkiezing jaarlijks organiseert, wil bewijzen dat er genoeg vrouwelijk toptalent is.