Piloten Air France staken door ondanks toezeggingen directie

Foto EPA

De piloten van Air France gaan voorlopig door met hun staking, ondanks forse concessies van de directie vannacht. Dat meldt de Franse krant Le Monde. De piloten en de directie hebben de hele nacht onderhandeld om uit de crisis te komen, maar zijn nog niet tot een overeenkomst gekomen.

De piloten staken al sinds begin vorige week, omdat ze vrezen dat hun arbeidsvoorwaarden verslechteren als het luchtconcern bezuinigt bij Air France en tegelijkertijd Transavia uitbreidt. De directie heeft vannacht toegezegd de uitbreiding van Transavia per direct stop te zetten, maar dat vonden de piloten niet voldoende.

De directie en de bemiddelende overheid hebben de piloten na afloop van de onderhandelingen opgeroepen hun werk meteen weer op te pakken. De piloten hebben echter gezegd later vandaag pas met een antwoord te komen. Een woordvoerder van de stakers gaf aan niet te stoppen met staken zolang de onderhandelingen niet definitief afgerond zijn.

De piloten staken daarmee nu elf dagen. Zeker de helft van de vliegtuigen van Air France staat aan de grond. Air France zegt dat de staking de maatschappij tussen de 15 en 20 miljoen euro per dag kost. Air France raadt klanten aan vluchten tot 30 september uit te stellen of kosteloos om te wisselen. De vakbond heeft aangegeven mogelijk tot die datum nog te staken.

    • Anouk van Kampen