Onderzoek naar Lisanne Froon afgesloten

Stoffelijk overschot komt terug naar Nederland. Resten van vriendin Kris Kremers blijven in Panama om onderzoek gaande te houden.

De resten van Lisanne Froon komen volgende week terug naar Nederland. De omgekomen vrouw wordt in besloten kring begraven. Dat heeft een woordvoerder van de familie tegen RTV Utrecht gezegd. Hiermee wordt het onderzoek naar Froon afgesloten.

De 22-jarige Amersfoortse vrouw kwam samen haar vriendin Kris Kremers in de jungle van Panama om het leven. Op 1 april werden zij voor het laatst gezien in de plaats Boquete, waar zij een wandeling maakten.

De twee bleven langdurig vermist, totdat indianen in juni bij een rivier botresten vonden en een rugzak met daarin een digitale camera en telefoons van het tweetal. Nog steeds is onduidelijk wat er precies is gebeurd.

De ouders van Froon zijn nu in Panama om het stoffelijk overschot van hun dochter op te halen. Het Nederlands Forensisch Instituut zal de lichaamsdelen bij terugkomst onderzoeken.

De resten van Kremers komen volgende week niet terug. „Als je de resten terugkrijgt, sluit het onderzoek”, vertelt een woordvoerder van de familie. En dat willen de ouders niet. „De familie wacht nog op resultaten van verschillende nasporingen. Daarna gaan we kijken wat we nog kunnen doen, of dat het lichaam terugkomt.”

Op de resten van de omgekomen vrouwen zouden geen sporen van geweld zijn aangetroffen, schrijven lokale media op gezag van de hoofdofficier van justitie in Panama. De nabestaanden sluiten een misdrijf echter niet uit. Ze eisen dat er goed onderzoek wordt gedaan. „Van een serieuze actie is tot nu toe geen enkele sprake geweest”, zegt de woordvoerder van de familie Kremers.

Indianen hebben meermalen resten van de vrouwen gevonden. Dat bewijst volgens de familie dat autoriteiten in Panama de afgelopen maanden niet goed hebben gezocht. „En als familie kun je niet overgaan tot afscheid nemen en begraven als het zeer waarschijnlijk is dat er volgende week weer wat gevonden kan worden, en de week erna weer”, schrijft de familie. (Novum)