Nijgh & Van Ditmar gaat vertalingen Shakespeare-adaptaties uitgeven

In het najaar van 2015 zal bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar het eerste deel uit de Hogarth Shakespeare-reeks verschijnen. In de reeks hervertellen bekende hedendaagse auteurs delen uit het oeuvre van William Shakespeare.

Dat meldt Boekblad.

Het eerste deel wordt geschreven door Jeanette Winterson, die een nieuwe versie van A Winter’s Tale zal maken. Ook de Engelse editie verschijnt in het najaar van 2015.

Een paar maanden later verschijnt Howard Jacobsons hervertelling van The Merchant of Venice. Daarna zullen onder meer nog Margaret Atwoods versie van The Tempest, Tracy Chevaliers versie van Othello, Gillian Flynns versie van Hamlet, Jo Nesbø’s versie van Macbeth en Anne Tylers versie van The Taming of the Shrew verschijnen.

De titels en de verschijningsdata van deze boeken zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

De Hogarth Shakespearereeks zal in ieder geval al in twaalf talen en in achttien landen verschijnen.

    • Sebastiaan Kort