Koffie om te eten

Ze stonden op met de vraag: waarom kun je koffie eigenlijk niet eten? Kost minder tijd en je bent voor eeuwig van dat geknoei met koffievlekken af. En zo bedacht een clubje eerstejaars Amerikaanse studenten de CoffeeBar, een energiereep met koffie. Elke reep bevat 102 milligram cafeïne – net zoveel als in een kop koffie – en 240 calorieën. Binnen een paar dagen is de energiereep op Kickstarter al zo populair, dat het geld dat ze nodig hadden om de koffiereep te produceren al bij elkaar is. De reep voldoet verder aan alle punten waar een foodie om geeft: glutenvrij, geen kleur- of geurstoffen, gemaakt met natuurlijke producten. Ondanks dat blijven de repen volgens de makers zes tot acht maanden goed. Je kunt ze kopen in een grootverpakking (12 Mocha Latte CoffeeBars) voor ongeveer 19 euro. Helaas wordt-ie in Amerika gemaakt, dus daar komen nog flink wat verzendkosten overheen. En dan heb je natuurlijk nog geen idee of het ergens naar smaakt.

    • Charlotte van ’t Wout