Ajax scoort negen maal in Olympisch Stadion

Ajax is eenvoudig de tweede ronde ronde van de KNVB-beker doorgekomen door JOS/Watergraafsmeer overtuigend te verslaan. Het werd in het Olympisch Stadion 9-0. Arkadiusz Milik was met zes treffers de topscorer. Halverwege de eerste helft liep Ajax in vijf minuten uit naar een 3-0 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld. Andere doelpuntenmakers waren Lucas Andersen, Ricardo Kishna en Queensy Menig.

Veel doelpunten vielen er ook bij De Dijk, net als JOS uitkomend in de hoofdklasse. Daar was Fortuna Sittard op bezoek en kwam de uitslag na verlenging uit op 4-7. Na de reguliere speeltijd was het 4-4. Het duel werd twee keer gestaakt. Eenmaal door onweer en de tweede keer na oerwoudgeluiden in de richting van een Fortuna Sittard-speler.

Heracles Almelo had ook moeite om de derde ronde te bereiken. De hekkensluiter van de eredivisie won nipt met 2-1 bij de amateurs van HBS. Excelsior rekende eenvoudig af met topklasser AFC. Daryl van Mieghem scoorde twee maal in Amsterdam, tegen zijn oude voetbalclub. De Graafschap bekerde verder zonder te overtuigen. De ploeg won met 1-0 bij DOSKO, dat uitkomt in de hoofdklasse. (NRC)