Iets kant-en-klaars

illustratie jet peters

In Chickslovefood, het 5 or less-kookboek geven Elise Gruppen en Nina de Bruijn eenvoudige en snelle recepten met grotendeels verse spullen. Hier en daar schrijven de chicks iets kant-en-klaars voor, zoals in dit recept tomatensaus en een rol bladerdeeg.

Die tomatensaus kunt u natuurlijk ook prima zelf maken – liefst in grote porties om in te vriezen voor drukke dagen; tomaten zijn nu op z’n goedkoopst. En met zo’n rol bladerdeeg is helemaal niets mis. Laten we eerlijk zijn, zelf bladerdeeg maken is een luxe die slechts is weggelegd voor professionele patissiers, kandidaten van het programma Heel Holland Bakt en wellicht een enkele toegewijde ziel die streeft naar volledige autarkie en/of verder weinig omhanden heeft.

Het staat er niet bij in het boek, maar ik zou, ter voorkoming van een zompige bodem, met een vork wat gaatjes prikken in het deeg voor u het met tomatensaus besmeert.

    • Janneke Vreugdenhil