Gezocht: young professionals om andere young professionals aan een baan te helpen

Foto iStock

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Commercieel/Sales partner Skyscrapers
Bedrijf: ShareBusiness, een arbeidsbemiddelingsbureau voor hogeropgeleiden op het gebied van HR, Finance en Management.
Wat opvalt aan de vacature: Je moet iemand zijn van het type “learning by doing”.

Wat doe je dan eigenlijk?

Jongeren (23-30 jaar) die zijn afgestudeerd aan het HBO of WO klaarstomen voor de arbeidsmarkt. “Te veel getalenteerde jongeren zitten zonder werk óf werken onder hun niveau, vaak als gevolg van de financiële crisis”, zegt Tim Berendsen, van ShareBusiness. Daar wil het bedrijf met het project ‘Skyscrapers’, dat het zelf financiert, wat aan doen.

Het idee: zo’n dertig - veelal gedesillusioneerde - jongeren in een maand tijd klaarmaken voor de arbeidsmarkt. Denk aan sollicitatietrainingen, cursussen hoe je jezelf moet verkopen en mindfullness. En gezond leven. Bootcamps, fitnessen, en informatiesessies over superfoods en gezonde voedingsstoffen horen dus ook bij het programma. En jij mag dat helpen opzetten.

Aan het einde van de maand worden de jongeren gedetacheerd bij een opdrachtgever. Berendsen: “Wij regelen contracten van tenminste zes maanden.” Dat doe jij dus. Net als al die andere zaken, met name op commercieel gebied, die nodig zijn om het programma op te zetten. Regelen dat managers uit het bedrijfsleven een training komen geven bijvoorbeeld, of dat de jongeren naar inhousedagen van bedrijven gaan.

Wat verdient dat?

Een starterssalaris. Hoeveel dat precies is kan Berendsen niet zeggen, maar “het wordt vastgesteld in overleg”.

Waarom zoeken ze iemand?

Omdat Skyscraper een nieuw project is dat nog helemaal moet worden opgebouwd. Dat doe je in eerste instantie in samenwerking met één persoon.

Wat voor collega moet je zijn?

Een zelfstarter. Berendsen: “Als je ‘s ochtends op kantoor aankomt en er is nog niemand is, ga je zelf aan de slag.” En iemand met inlevingsvermogen: “Jeugdwerkeloosheid moet je wel aan het hart gaan”. Het is ook wel handig als je tussen de 23 en 30 bent, net zo oud als je doelgroep dus.

Net afgestudeerden, het liefst van bedrijfskundige studierichtingen, zijn dus welkom. Creativiteit komt ook van pas bij het opzetten van het project, omdat het nog zo nieuw is.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Niet alleen Skyscrapers is een project met een impact, ook ShareBusiness houdt zich naast arbeidsbemiddeling, ook bezig met kennisuitwisseling tussen Nederland en ontwikkelingslanden. Zoals: Nederlandse kennis op het gebied van viskwekerij doorgeven aan Ethiopische vissers.
ShareBusiness is wel een klein bedrijf met maar vijf mensen in vaste dienst. Daar moet je van houden. Een plus: je doet goed werk, helpt jongeren aan een baan, nadat je jezelf aan een baan geholpen hebt - uiteraard.

    • Liza Jansen