Geef het een kans

Duizenden soldaten staan daar maar een beetje. Totdat de supersterke krijgers komen om ze door de lucht te meppen. Het doet denken aan de Asterix-strips, alleen speelt de in Japan sinds 2000 populaire Warriors-serie tegen de historische achtergrond van Chinese en Japanse slagvelden. Is het omdat wij niets van die geschiedenis weten, dat deze games in het Westen nooit zijn aangeslagen? Of zijn het toch die overdreven, herhalende gevechten? Wie een Warriors-game de kans geeft, ontdekt dat onder die gevechten een dynamisch strategiespel schuilt, waarin het niet draait om hoe je vecht, maar vooral waar en wanneer. Dat aspect is in dit nieuwste deel spannender uitgewerkt dan ooit, en voor de verandering gesitueerd in het universum van The Legend of Zelda. Een fantasy-omgeving dus, die eigenlijk veel beter past dan historische achtergronden. Westerse spelers moesten dit maar eens een kans geven.

    • Jurjen Tiersma